Acasa » Tehnologii » Usi si ferestreTipuri de jaluzele interioare

Tipuri de jaluzele interioare

 04 Mai 2020, 13:47  |   Rombadconstruct  |   Usi si ferestre,  Amenajari interioare

Jaluzelele interioare reprezinta un mijloc important de decoratiune al ferestrelor unei locuinte pe langa rolul acestora de baza care este controlul luminii naturale. Exista mii de modele diferite de a decora ferestrele prin intermediul jaluzelelor. Cu toate acestea este foarte important ca modelul ales sa indeplineasca nevoile si cerintele atat ale designului interior cat si al stilului de viata.

Majoritatea tipurilor de jaluzele interioare ofera avantaje de a fi instalate, intretinute si curatate cu foarte mare usurinta. Si nu doar atat, acestea prezinta o durata de viata destul de lunga, contribuie la izolatia incaperii si opreste lumina puternica a soarelui printr-un sistem de reglaj oferind intimitate atunci cand aceasta este dorita.

Fie ca va doriti ca jaluzelele interioare sa le adaptati unui design traditional, art deco sau modern, acest lucru nu este deloc o problema deoarece pot fi integrate oricarui design interor. In continuarea articolului vom enumera cateva tipuri de jaluzele interioare.

Jaluzelele mini

Acestea sunt cele mai ieftine si mai utilizate. Se gasesc cu dimensiuni standard, dar pot fi achizitionate si la comanda, gasindu-se sub ori ce culoare si design. Pot fi din PVC sau metal.

Jaluzelele venetiene

Jaluzelele venetiene

Acestea sunt asemanatoare jaluzelelor mini, prezinta aceleasi avantaje si dimensiuni, insa pot fi executate din lemn si au un pret mai ridicat.

Jaluzelele verticale

Jaluzelele verticale

Jaluzelele verticale pot fi folosite in orice incapere a casei, dar sunt foarte utilizate in spatiile cu usi glisante ale teraselor. Acestea se gasesc confectionate din metal, tesatura, vinil, plastic si cu diferite insertii. Sunt ideale pentru usile glisante, deoarece pot fi trase in ambele parti lasand spatiul usilor liber, sau pot fi despartite la mijloc si sunt utilizate ca o draperie.

Jaluzelele verticale sunt foarte utilizate la incaperile de dimensiuni mari (sali de conferinta, birouri cu ferestre mari, vitrine etc.).

Jaluzelele romane

Jaluzelele romane

Acestea se pliaza in timp ce sunt ridicate in loc sa se ruleze precum jaluzelele din bambus. Acestea sunt confectionate in special din material textil si asigura diferite modele si culori.

Jaluzelele de bambus

Jaluzelele de bambus

Sunt acele jaluzele ce se ruleaza atunci cand sunt trase. Sunt alcatuite din fibre de bambus legate prin impletire cu fire textile sau de polimeri. Jaluzelele de bambus asigura un design placut ferestrelor si un control al luminii foarte bun, prin posibilitatea de acoperire controlata a ferestrei.

Jaluzelele din lemn

Jaluzelele din lemn

Acest tip de jaluzele au fost folosite printre primele pentru controlul luminii exterioare al unei incaperi. Jaluzelele din lemn sunt utilizate in special la cabane si casele cu design rustic. Sunt putin mai costisitoare, insa merita toti banii atunci cand va doriti un aer rustic pentru spatiul interior. Nu in ultimul rand, jaluzelele din lemn asigura o buna izolatie termica cat si caracteristici de intunecare a camerei foarte bune.

Cand sunteti pregatiti de achizitionarea jaluzelelor, indiferent de modelul ales, asigurativa ca aveti un plan, masuratori exacte si culori pe care sa le asortati. Daca vreti sa va instalati singuri jaluzelele, cele mai simplu de aplicat sunt cele venetiene si mini.

Alte articole

    Geam duplex securizat

Geam duplex securizat pentru ferestre inclinate

In situatia in care tamplaria unei constructii necesita, conform proiectului […]

Mai mult…

    Geamul termopan

Ce este geamul termopan?

Geamul termopan este o denumire foarte comuna in cea […]

Mai mult…

    Geam termoizolant

Ce este geamul Low-E?

Geamul Low-E este o aparitie relativ recenta in tehnologia […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook