Acasa » Tehnologii » Arhitectura si design interiorStilul shabby chic. Ce este acesta si cum a aparut

Stilul shabby chic. Ce este acesta si cum a aparut

 07 Ianuarie, 21:23  |   Florin Badea  |   Arhitectura si design interior

Stilul shabby chic
Autor imagine: User:witwiccan/Pixabay.com (https://goo.gl/hBGK2r)

Stilul shabby chic este un stil artistic modern ce se manifesta in arta vestimentara, dar mai ales in design-ul interior. Acest stil, relativ nou, a aparut in Anglia anilor '80 si are drept scop reutilizarea obiectelor vechi in scop decorativ si util oferindu-le un aer elegant si placut.

Stilul shabby chic a fost dezvoltat de designerul englez Rachel Ashwell si are la baza restaurarea si reutilizarea mobilierului vechi si folosirea diverselor obiecte vechi restaurate si stilizate in decorul interior. Acest stil vintage presupune decorarea mobilierului, obiectelor de decor, peretii si podeaua unei incaperi in culorile specifice acestui stil, precum alb, bleu, roz, gri sau bej.

Design in stil shabby chic
Autor imagine: Silvia & Frank/Pixabay.com (https://goo.gl/tm1HZY)

Materialele folosite pentru decor pot fi foarte usor adaptate stilului shabby chic chiar daca acestea sunt noi si nu fac parte dintr-o gama vintage. Acestea pot fi pregatite foarte usor printr-o serie de operatiuni practice aflate la indemana oricui. Vedeti aici cum puteti construi singuri mobilier in stil shabby chic prin metode practicabile si cu rezultate remarcabile.

Culoarea alba a peretilor, obiectele decorative si mobilierul din lemn, aspectul uzat al mobilei si obiectelor, tesaturi vechi cu texturi simple, obiecte decorative din portelan si sticla, culori predominante precum alb, crem, gri, roz, bleu, sunt cele mai importante elemente care definesc stilul shabby chic.

Alte articole

    Firida

Ce este firida?

Firida este un gol in interiorul unui perete, fara a raspunde la exterior […]

Mai mult…

    Ajur

Ce este un ajur ca element de arhitectura?

Ajurul in arhitectura este un corp, de obicei […]

Mai mult…

    Feronerie

Ce este feroneria?

Atat astazi cat si in vremurile trecute, feroneria nu a fost si nu este un simplu […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook