Acasa » Tehnologii » Mobilier interiorSfaturi in alegerea mobilierului pentru living

Sfaturi in alegerea mobilierului pentru living

 02 Februarie 2019, 21:22  |   Rombadconstruct  |   Mobilier interior,  Amenajari interioare

Living
Autor imagine: User:leemelina08/Pixabay.com (https://goo.gl/3ybiPn)

Toate incaperile dintr-o locuinta au importanta lor si trebuie tratate cu atentie egala in momentul amenajarii acestora. Daca trebuie ca o incapere sa fie tratata putin mai special acea incapere este livingul. Acesta este locul unde ne petrecem cel mai mult timp si locul unde primim invitatii. Din aceasta cauza organizarea mobilierului, obiectele de decor, culorile design-ului si finisarile trebuie stabilite si planificate in asa fel incat sa se obtina un efect organizat si placut.

Achizitionarea mobilierului in general depinde de urmatoarele aspecte: stilul ales, spatiul disponibil si bugetul disponibil pentru o astfel de achizitie.

Dupa cum bine stim, piestele standard pentru un living obisnuit sunt: canapeaua, biblioteca si masuta.

Adaptarea mobilierului la spatiul disponibil

Primul factor de care trebuie sa tinem seama cand achizitionam un mobilier pentru living este spatiul disponibil. Acest factor variaza de la casa la casa. Daca un apartament cu doua camere ofera un spatiu mai restrans in living, la o casa beneficiem de un spatiu mult mai generos.

Mobilier living
Autor imagine: User:bedrck/Pixabay.com (https://goo.gl/AagQbD)

Cand avem de mobilat un living cu dimensiuni mici putem apela la mobilierul pe comanda. In asa fel putem stabili dimensiunile acestuia fara a avea batai de cap si acoperim tot spatiul disponibil fara a ne ramane locuri pe care nu le mai putem folosi. Astfel putem pune in valoare tot spatiul avut la dispozitie.

Un mobilier multifunctional este si el un element important pentru a asigura utilitatea spatiului ingust la maxim. Exista in comert, sau puteti comanda, mobilier de bibiloteca care are in dotare masa pliabila, masa de calcat sau mini-birou. Canapeaua cu accesorii este o solutie perfecta pentru amenajarea unui living de mici dimensiuni. Majoritatea producatorilor de mobilier ofera canapele dotate cu masuta de cafea integrata.

Livingurile generoase nu implica de obicei probleme in achizitionarea mobilierului. In aceste spatii ne putem axa fara probleme pe confort, achizitionand o biblioteca mare si o canapea grandioasa.

Adaptarea mobilierului la design-ul incaperii

Pentru ca spatiile mici se potrivesc foarte bine design-ului minimalist, ce poate fi exprimat foarte bine prin piesele de mobilier, livingurile mici sunt perfecte pentru exprimarea acestui design modern. Designul minimalist se manifesta prin simplitate exprimata prin linii drepte si forme geometrice, elemente perfecte ale unui mobilier mic potrivit unui living de apartament.

Canapea in living
Autor imagine: User:ErikaWittlieb/Pixabay.com (https://goo.gl/Jk5yUf)

Mobilierul voluminos sau cel cu decoratiuni si detalii proeminente si bogare este foarte nepotrivit unui spatiu ingust. Astfel de mobilier trebuie evitat daca avem de mobilat un living mic.

Culoarea este extrem de importanta in alegerea mobilierului pentru spatiile mici. Este recomandat sa se aleaca culori neutre, precum: alb, gri, crem sau culori pastelate: vernil, galben etc.

Un alt secret in alegerea mobilierului pentru un living mic este canapeaua cu imprimeuri (forme geometrice, flori, linii etc.) de dimensiuni mari va da impresia unui spatiu generos.

Cand alegem mobilierul pentru un living mare, nu avem nevoie de secrete de design interior. Pur si simplu ne putem achizitiona mobilier romantic sau traditional, modern sau clasic si alte stiluri fara a fi supusi unor conditii de spatiu si design.

Alte articole

    Greutatea corpurilor

Greutatea corpurilor. Definitie

Greutatea (G) corpurilor reprezinta forta cu care un corp este atras spre pamant datorita acceleratiei […]

Mai mult…

    Legarea in plan a unui corp

Echilibrul sistemelor de corpuri

Pentru legarea invariabila in plan a unui corp, de baza de sprijinire, sunt necesare trei legaturi […]

Mai mult…

    Legea lui Darcy

Legea lui Darcy

Henry Philibert Gaspard Darcy a fost un inginer francez care a adus contributii importante in hidraulica […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook