Acasa » Tehnologii » IzolatiiHidroizolatia casei cu aditivi pentru mortar

Hidroizolatia casei cu aditivi pentru mortar

 28 Februarie 2019, 21:05  |   Florin Badea  |   Izolatii

Hidroizolatia casei cu aditivi

Inca de la inceputul constructiei unei case este necesar sa se tina cont de toate detaliile. Aceste detalii trebuie luate in seama pe tot parcursul lucrarilor de constructii de la turnare a fundatiei pana la lucrarile de finisaj. Primul detaliu important este hidroizolatia casei

Hidroizolatia casei incepe de la turnarea fundatiei. Aceasta operatiune consta in impermeabilizarea corecta a constructiei pentru a realiza o casa privata de infiltratii de apa.

Unul dintre cele mai bune metode de impermeabilizare a constructiei incepe de la realizarea fundatiei cu beton protejat cu mortar tratat cu aditivi speciali. Pentru a obtine hidroizolatia casei prin aplicarea acestei metode, se poate utiliza mortar preparat cu aditivi care ii ofera un caracter impermeabil, si astfel fundatia casei este protejata de umiditate.

Aditivi impermeabili sunt substante chimice ce se aplica la prepararea mortarului sau betonului, iar pe langa caracterul impermeabil ce il ofera stratului de tencuiala de protectie, imbunatatesc si lucrabilitatea mortarului sau betonului. Acesti compusi se comercializeaza in stare lichida si se utilizeaza in amestec cu apa folosita la obtinerea betonului sau mortarului. Aditivul reactioneaza cu compusii amestecului (agregate, liant, apa), blocand porii din masa mortarului, in acest fel se blocheaza cantitatea de apa inainte sa ajunga in structura fundatiei de beton.

Aplicarea mortarului tratat cu aditiv hidroizolant trebuie sa se execute pe beton perfect uscat fara ca acesta sa detina urme de rasime sau substante uleioase. Utilizarea aditivilor hidroizolanti se face conform indicatiilor producatorului.

Alte articole

    Izolatie interioara

Izolatie interioara cu Rigips Rigitherm®

Rigitherm este o tehnologie pusa pe piata de compania […]

Mai mult…

    Termoizolatie din canepa

Termoizolatie din canepa. Avantaje

Canepa a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru […]

Mai mult…

    Izolatie cu celuloza

Izolatie cu celuloza. Avantaje

Celuloza este un material de origine naturala, de […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook