• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Tipuri de caseDezavantajele caselor din caramida

Dezavantajele caselor din caramida

26 Noiembrie 2018, 22:13  |  Florin Badea  |  Tipuri de case
Casa din caramida

Caramida este unul dintre cele mai folosite materiale de constructii, chiar simbolul acestora. Acest material este folosit inca din cele mai vechi timpuri si se prezinta sub forma prismatica, avand la baza alcatuirii sale argila arsa. Caramida nearsa se numeste chirpic si a fost folosita inca din anul 7500 (i.Hr.).

Casele din caramida sunt solide, rezistente si durabile, oferind un temei puternic atunci cand trebuie sa alegem un tip de casa. Insa, ceea ce putin cunosc, casele din caramida prezinta o serie de dezavantaje considerabile, pe care le voi prezenta pe scurt in continuarea articolului.

Dezavantajele caselor din caramida

- Sunt costisitoare
Casele din caramida necesita costuri considerabile atat datorita preturilor mari ale caramizii in comparatie cu alte materiale de zidarie, cat si datorita necesitatii de a asigura o fundatie solida si elemente de beton armat deloc ieftine.

- Necesita timp indelungat pentru constructie
Datorita faptului ca o casa de caramida are nevoie de elemente din beton armat, precum fundatie, stalpi, grinzi, centuri, plansee, face ca timpul de constructie sa fie destul de indelungat. Aceasta, datorita operatiunilor de cofrare, armare si turnare a betonului care necesita, pe langa o manopera remarcabila, si un timp vast. Pentru a ajunge la rezistentele maxime, betonul are nevoie de 28 zile timp pentru intarire. Prin urmare, pentru a se trece la o urmatoare etapa de constructie, trebuie respectat acest termen, fapt ce intarzie si mai mult finele constructiei.

Fatada din caramida

- Confort termic scazut
Casele din caramida sunt foarte "reci", iar in tara noastra o astfel de casa este destul de dezavantajoasa datorita temperaturilor foarte scazute din timpul iernii. Caracterul slab izolator al zidurilor de caramida, aduce in timp probleme reumatice, viroze si alte afectiuni nedorite.

- Se intretin greu si costisitor
Costurile pentru materialele de constructie necesare intretinerii unei case din caramida sunt destul de mari, iar preturile acestora sunt intr-o continua crestere.

- Sunt putin eficiente la cutremurele de pamant
La eventuale cutremure cu intensitate mare, o casa de caramida este mai putin eficienta, fata de una din lemn, de exemplu. Acest fapt se datoreaza greutatii mari a acestora si materialelor cu structura dura din care sunt alcatuite. Astfel de case, la socuri puternice, sunt expuse craparii si pot produce pagube de la usoare pana la foarte grave.

- Aduc facturi mai mari la energia termica
O casa din caramida este mai "rece" in comparatie cu una din lemn, fapt ce duce la costuri suplimentare la incalzire pentru a asigura un confort termic normal.

- Sunt radioactive
S-au facut cercetari in privinta cantitatii de materiale radioactive emanate de materialele de constructii, iar betonul si caramida se numara printre cele mai radioactive dintre acestea. Mai multe detalii in articolul: Materiale de constructii radioactive.

Alte articole


Ce inseamna casa duplex?
(24 Octombrie 2018, 22:11)

Ce este o casa pasiva?
(19 Octombrie 2018, 22:01)

Avantajele unei case din lemn
(11 Octombrie 2018, 22:00)

Acoperis din stuf
(17 Septembrie 2017, 22:30)

Cum se executa un acoperis terasa?
(28 Septembrie 2017, 20:27)

Categorii


Tipuri de case

Lucrari de constructii

Materiale de constructii

Lucrari de finisaj

Alte categorii

Comentati cu profilul de Facebook

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate