CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

Rombadconstruct
Acasa » Blog » Galerie fotoPoduri

Poduri, viaducte

Cele mai mari poduri din lume

Poduri hobanate

Viaductul Millau

Viaductul Millau (Franþa) – Este cel mai inalt pod din lume, construit de inginerul francez Michel Virlogeux si arhitectul britanic Norman Foster. Podul masoara o lungime de 2.460 de metri si o inaltime de 343 de metri. Este un pod cu hobane, situat in sudul Frantei, in valea raului Tarn, langa Millau.

Podul Qingdao Haiwan

Podul Qingdao Haiwan (China) - cu o lungime de 42,5 km este cel mai lung pod peste apa din lume.
( Mai multe informatii…)

Podul Donghai

Podul Donghai (China) – Leaga Shanghaiul de zona industriala a orasului si atinge o lungime de 32,5 km, punandul pe lista celor mai lungi poduri din lume.

Podul Vasco da Gama

Podul Vasco da Gama (Portugalia) – cu o lungime totala de 17,2 km traverseaza raul Tagus, in apropierea Lisabonei, unind orasele Sacavem si Montijo si este cel mai lung pod din Europa.

Podul Oresund

Podul Oresund - uneste Danemarca (Copenhaga) de Suedia (Malmo) – 7.844 de metri lungime

Podul Normandie

Podul Normandie (Normandia, Franta) – Un pod peste raul Sena cu o lungime de 2.143 m proiectat de inginerul Michel Virlogeux. Cu o latime de 23 m, podul este impartit in patru benzi de circulatie auto si doua pentru pietoni.

Podul Rio-Antirio

Podul Rio-Antirio (Grecia) – Denumit oficial Charilaos Trikoupis (dupa un prim-ministru al Greciei) uneste partea continentala a Greciei cu peninsula Peloponezului, masoara 2.880 m lungime si 28 m latime.

Poduri suspendate

Tower Bridge

Tower Bridge (Londra, Anglia) Traverseaza Tamisa

Royal Gorge Bridge

Royal Gorge Bridge (S.U.A.) – 291 de metri lungime.

John A. Roebling Suspension

John A. Roebling Suspension Leaga statele Ohio (Cincinnati) si Kentucky (Covington).

Podul Humber

Podul Humber (Marea Britanie) – Traverseaza estuarul Humber pe o lungime totala de 2.220 m, inaltimea pilonilor de 155,5 m si o inaltime fata de luciul apei de 30 m.

Podul Golden Gate

Podul Golden Gate (San Francisco, California, S.U.A.) - 1.280 de metri lungime, leagã orasul San Francisco de orasul Sausalito.

Podul George Washington

Podul George Washington Construit intre Manhattan (New York) si New Jersey (Fort Lee)

Podul Suspendat Clifton

Podul Suspendat Clifton (Bristol, Anglia) Traverseaza raul Avon

Podul cu Lanturi din Budapesta

Podul cu Lanturi, denumit oficial Podul Széchenyi (Budapesta, Ungaria) este un pod suspendat ce traverseaza Dunarea si face legatura intre Buda si Pesta.

Podul Akashi-Kaikyo

Podul Akashi-Kaikyo (Japonia) – Cu o lungime totala de 3.911 m si o deschidere de 1.991 m podul Akashi-Kaikyo este considerat cel mai lung pod suspendat din intreaga lume, acesta face legatura intre orasul Kobe de pe insula Honshu si insula Awaji traversand stramtoarea Akashi.

Chesapeake Bay

Podul-tunel Chesapeake Bay (Virginia, S.U.A.) – Traverseaza Golful Chesapeake din Virginia si leaga Peninsula Delmarva de zona metropolitana Hampton Roads. Masoara o lungime de peste 28 km.

Podul Brooklyn

Podul Brooklyn (New York, S.U.A.) - este unul dintre cele mai vechi poduri de orice tip din S.U.A.
( Mai multe informatii…)

Poduri pe grinzi

Podul Anghel Saligny

Podul Anghel Saligny (Cernavoda, Romania) – Denumit "Podul Carol I", dupa constructia lui inte 1890 - 1895 pe timpul domniei regelui Carol I, acesta este redenumit "Podul Anghel Saligny" in cinstea marelui inginer roman Anghel Saligny, autorul construirii podului. Podul face legatura feroviara peste Dunare pe tronsonul Bucuresti - Constanta.

Podul Lake Pontchartrain Causeway

Podul Lake Pontchartrain Causeway (Louisiana, SUA) - Traverseaza lacul Pontchartrain, din sudul statului american Louisiana, podul este un ansamblu de doua poduri paralele cu o lungime de 38,45 km.

Viaductul Lethbridge

Viaductul Lethbridge (Lethbridge, Canada) – Un pod de cale ferata din otel construit de Canadian Pacific Railway, inginer John Edward Schwitzer, intre anii 1907 - 1909, peste valea raului Oldman. 12.400 tone de otel au fost folosite pentru 1.623 m lungime si 95,7 m inaltime de pod.

Podul Mahatma Gandhi Setu

Podul Mahatma Gandhi Setu (India) – Inaugurat in luna mai 1982 de catre prim-ministrul Idiei Indira Gandhi, este un pod cu o lungime de 5.575 metri ce traverseaza fluviul Gange si leaga doua orase ale Indiei, Patna si Hajipur. Este cel mai lung pod peste rau din lume.

Poduri in consola

Podul Québec

Podul Québec (Québec, Canada) - Traverseaza fluviul Saint Lawrence din provincia canadiana Québec, la vest de orasul Québec.

Podul Firth of Forth

Podul Firth of Forth (Scotia) - Este un pod de cale ferata ce masoara 2.500 m lungime si traverseaza fiordul Firth of Forth de pe coasta de est a Scotiei.

Poduri in arc

Podul din portul Sydney

Podul din portul Sydney (Sydney, Australia) – Este una din emblemele cele mai importante ale orasului australian Sydney. Este o constructie pe arce cu zabrele realizata dupa planurile inginerului J.J.C. Bradfield in 1912.

Podul Lupu

Podul Lupu (Shanghai, China) – Cu o lungime totala a constructiei de 3.900 m si o deschidere a arcului de 550 m este al doilea cel mai lung pod cu arce metalice din lume, traverseaza raul Huangpu din Shanghai.

Podul Chaotianmen

Podul Chaotianmen (Chongqing, China) – Este un pod rutier si feroviar ce traverseaza fluviul Yangtze, deschis la 29 aprilie 2009. Cu o lungime de 1.741 m, este cel mai lung pod in arc din lume.

Poduri de piatra

Stari Most

Stari Most (Mostar, Bosnia si Hertegovina) un pod construit in secolul al XVI-lea, realizat din zidarie de roca calcaroasa, pietrele de calcar fiind unite prin scoabe de fier fixate cu plumb topit.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio (Florenta, Italia) – Construit pe fluviul Arno in anul 1345 de catre Neri di Fioravante, podul manifesta un interes deosebit datorita caselor construite de o parte si de alta a acestuia.

Ponte Rialto

Ponte Rialto (Venetia, Italia) – Un pod de piatra din Venetia. Este cel mai vechi pod ce traverseaza canalul Grande din orasul Italian.

inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
© Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate