Acasa » Tehnologii » Tipuri de caseCase din panouri prefabricate

Case din panouri prefabricate

 18 Aprilie 2020, 18:26  |   Rombadconstruct  |   Tipuri de case

Casa din panouri prefabricate

In situatia acestui tip de constructie, casa este construita din pereti si plansee sub forma unor panouri mari. Aceste panouri sunt produse industrial, au dimensiunile viitoarei constructii si sunt de doua feluri: panouri de pereti si panouri de plasee. Panourile prefabricate sunt transportate si montate prin intermediul sistemelor mecanizate (utilaje de productie speciala).

Casele din panouri prefabricate sunt executate rapid, datorita ansamblarii rapide a panourilor de pereti exteriori cu cele de pereti interiori si cu panourile de plansee.

Sistemul de constructie din panouri prefabricate se poate utiliza in mai multe optiuni, determinate de timp si pozitia in cladire a peretilor executati din astfel de panouri si anume:

  1. - Cladiri cu pereti portanti pe ambele directii. La acest tip, toti peretii exteriori si interiori ai cladirii, constand din panouri mari prefabricate. In aceasta situatie fasiile de planseu sau panourile de planseu pot rezema pe oricare perete al cladirii.
  2. - Cladiri cu pereti transversali portanti. La cest tip de sistem cu panouri prefabricate, peretii exteriori nu prezinta caracteristica portanta. In aceasta situatie, fasiile de planseu sau panourile prefabricate de planseu pot rezema pe peretii transversali si pe peretele median.
Casa din panouri prefabricate

Sistemul de constructie din panouri mari prefabricate are o raspandire destul de mare la nivel mondial, deoarece asigura un timp foarte scurt al constructiei unei case (cladiri). In Romania, in perioada comunista, acest sistem de constructie a fost utilizat la constructia cladirilor de locuinte, in special cele cu patru etaje. Odata cu perfectionarea sistemului de imbinare a panourilor, s-a dezvoltat o tehnologie in acest domeniu atat prin folosirea panourilor prefabricate din beton cat si din lemn.

Casa din panouri prefabricate

© Florin Badea. Toate drepturile rezervate.
Acest articol: https://www.rombadconstruct.ro/case-din-panouri-prefabricate.html, este protejat de drepturi de autor. Preluarea acestui text poate fi facuta doar in conditiile mentionate pe pagina Termeni si conditii.

Bibliografie
  1. (foto: 1, 2, 3.) Pixabay.com, user: ID 2211438, "Housebuilding", Vizitat: 18 aprilie, 2020.
Alte articole

    Casa ecologica

Case din materiale ecologice

Inca din cele mai vechi timpuri si pana in momentul […]

Mai mult…

    Casa din caramida

Dezavantajele caselor din caramida

Caramida este unul dintre cele mai folosite materiale de […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook