Acasa » Tehnologii » Tipuri de caseCase din materiale ecologice

Case din materiale ecologice

 01 Februarie 2019, 22:09  |   Rombadconstruct  |   Tipuri de case

Casa din materiale ecologice

O casa ecologica este o casa construita in asa fel incat aceasta sa fie atat in armonie cu natura din punct de vedere al design-ului, dar cel mai important, sa fie prietenoasa cu mediul inconjurator. Acest lucru poate fi posibil doar prin folosirea materialelor de constructii naturale, dar mai ales prin proiectarea in asa fel incat constructia sa asigure un consum redus de energie.

Materiale de constructii ecologice

Inca din cele mai vechi timpuri si pana in momentul dezvoltarii tehnologiei, oamenii foloseau strict materiale de constructii naturale, neexistand alte optiuni. Odata cu dezvoltarea tehnologiei au aparut materialele de constructii precum betonul, vopselurile pe baza de solventi artificiali, materialele de constructii din polimeri etc., iar materialele naturale au fost din ce in ce mai mult inlaturate.

Astazi, a inceput din ce in ce mai mult sa se puna intrebarea: care sunt materialele de constructii ecologice? O intrebare care ne arata cat de mult a fost diminuat volumul folosirii unor astfel de mareriale. Aceasta intrebare a ajuns sa devina o nevoie, si nu numai pentru a fi intr-o armonie cu natura, ci mai ales pentru ca sanatatea noastra este in joc. Datorita acestui fapt, in ultima vreme, a inceput sa se puna foarte mult accent pe domeniul de materiale de constructii ecologice. Producatorii de materiale de constructii dezvolta din ce in ce mai mult seria de materiale de constructii naturale, eco, arhitectii si designarii folosesc mai mult materialele ecologice, iar cumparatorii, interesati de acest trend, achizitioneaza mai des aceste materiale.

Lemnul - cel mai important material de constructii ecologic

Constructia de case din lemn, in acest moment, cunoaste o extindere majora. Casele din panouri de lemn, cadru de lemn sau busteni se construiesc deosebit de rapid. O astfel de casa ajunge sa fie ridicata in aproximativ 2 luni, iar costurile, in comparatie cu una clasica din zidarie, sunt considerabil mai mici. In acelasi timp o casa din lemn este mult mai sanatoasa. O importanta majora a caselor din lemn este faptul ca acestea asigura o izolatie termica mult superioara fata de una din beton, obtinand astfel un confort termic ridicat si un consum de energie scazut. Despre avantajele caselor din lemn puteti citi si aici: Avantajele caselor din lemn.

Materiale izolatoare naturale

Materialele termoizolante au inceput sa fie tot mai cautate datorita aparitiei de alergii si alte afectiuni produse de materialele din structura locuintelor. Iata o serie din cele mai noi si mai cautate materiale: Blue and Green - este un material obtinut din reciclarea blugilor; baloti de paie - un material pe cat de ieftin pe atat de avantajos; hartia reciclata - material obtinut din reciclarea hartiei care este tratata cu acid boric pentru a deveni ignifuga si a oferi protectie impotriva insectelor; lana de oi - folosita sub forma de saltele de lana, acest produs izolator este folosit inca de mii de ani asigurant un confort deosebit; canepa - un material ce sta la baza produselor izolatoare naturale cu cel mai bun potential in acest domeniu; celuloza - un material izolator fabricat in general din reciclarea hartiei de ziar.

Materiale de finisaj naturale

Exista o gama de produse ecologice si in acest domeniu al zugravelilor si designului interior. Astfel, se gasesc o serie de vopseluri ecologice, sau se poate folosi, cu un randament destul de bun, varul.

Pe langa vopseluri se pot folosi placari cu materiale naturale precum piatra naturala (granit, travertin, marmura etc.)

Alte articole

    Casa din caramida

Dezavantajele caselor din caramida

Caramida este unul dintre cele mai folosite materiale de […]

Mai mult…

    Casa cu subsol

Casa cu subsol sau fara subsol? Avantaje si dezavantaje

Daca va doriti o casa cu subsol trebuie sa […]

Mai mult…

    Casa pasiva

Ce este o casa pasiva?

Casa pasiva este un termen ce defineste un standard de inalta […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook