Acasa » Tehnologii » Reguli si masuriAmenajare camera copil si masurile de siguranta de care sa tinem seama

Amenajare camera copil si masurile de siguranta de care sa tinem seama

 02 Februarie 2019, 17:33  |   Rombadconstruct  |   Reguli si masuri,  Amenajari interioare

Amenajare camera copil

Camera copilului este locul unde trebuie sa se tina cont de cateva aspecte de siguranta speciale. Amenajarea camerei copilului trebuie facuta in asa fel incat acest loc sa fie un loc primitor, relaxat dar cel mai important, sa fie sigur, mai ales cand este vorba de copii pana in 5 ani.

Masurile de siguranta aplicate in camera copilului sunt obligatorii, acestea avand un caracter vital. Datorita acestui caracter masurile de siguranta nu trebuie ignorate atunci cand amenajam acest spatiu interior. Piesele de mobilier, sistemele de prindere ale diferitelor obiecte, mijloacele de aprindere, reprezinta potentiale pericole si trebuie tratate ca atare.

Patul copilului

Patutul reprezinta obiectul indispensabil si cel mai important din camera copilului. Este mai insemnat deoarece in el copilul petrece o foarte mare parte din timp. Acest element de mobilier nu trebuie pozitionat niciodata langa fereastra, langa calorifer sau sub rafturile de pe perete. Nu agatati niciodata obiecte de perete (oglinzi, tablouri etc.) deasupra patutului daca acesta este lipit de perete. Asigurati-va ca detine pereti rezistenti daca copilul este bebelus, pentru a se evita eventuale cazaturi.

Mobilierul din camera copilului

In primul rand, cel mai important aspect legat de siguranta mobilierului dormitorului copilului este legat de achizitionarea acestuia. Atunci cand achizitionam un mobilier pentru camera copilului trebuie sa fim atenti la materialul din care acesta este confectionat, vopseaua, spatiile si acesoriile acestia. Urmariti ca mobilierul sa nu contina muchii ascutite si colturi proeminente. Incercati sa achizitionati mobilier vopsit cu vopsea pe baza de compusi naturali.

Fereastra din camera copilului

Trebuie avut in vedere ca ferestrele cu manere pozitionate la partea inferioara a ferestrei sa fie asigurate. Prin urmare, blocati deschiderea ferestrei sau asigurati deschiderea acesteia cu dispozitive care nu deschid fereastra mai mult de 10 cm.

Prizele din camera copilului

Constituie cel mai periculos factor de risc, indiferent de varsta copilului. Pentru siguranta achizitionati si montati prize speciale care nu permiti introducerea obiectelor in orificiile acestora. Exista o gama destul de larga de astfel de prize. Un alt mijoc de protectie sunt dispozitivele care blocheaza accesul la priza, destul de avantajoase si ele.

Podeaua

De preferat ar fi ca podeaua din camera copilului sa fie placata cu parchet din lemn. Pentru o mai buna protectie si un confort sporit parchetul trebuie acoperit cu covor pe o suprafata cat mai mare, chiar 80% sau 90% daca se poate.

Alte articole

    Manusi de protectie

Ce trebuie sa stim despre manusile de protectie?

Cum alegem manusile potrivite in functie […]

Mai mult…
Categorii
Comentati cu profilul de Facebook