Acasa » Tehnologii » Lucrari de finisaj › Rolul vopselelor in constructii
Rolul vopselelor in constructii
30 Aprilie 2020, 13:52 | Rombadconstruct | Lucrari de finisaj

In perspectiva constructiilor, rolul vopselelor este unul extrem de important, atat din punc de vedere al protectiei si esteticii spatiilor interioare si exterioare cat si al igienei spatiilor cladirilor. Protectia, estetica si igiena constructiilor fac parte din principalele masuri ce trebuiesc respectate cu strictete pentru a se obtine o calitate inalta a cladirilor.
Protectia suprafetelor
Vopsitoriile, dar si zugravelile, asigura in urma executarii lor un strat de protectie al suprafetei unde sunt aplicate. rolul de protectie oferit poate fi impotriva la difersi factori cum ar fi: oxidare (rugina), foc, acizi, umiditate.
- protectia anticoroziva (antiruginire) poate fi aplicata la: diferite elemente de constructie din materiale cu grad ridicat de ruginire cum ar fi tabla neagra; tamplaria si constructiile metalice; la principalele materiale structurale de constructii cum ar fi: zidaria si betonul armat;
- protectia ignifuga (protectia la foc) este aplicata mai ales la elementele executate din lemn, cum ar fi: sarpantele din lemn, constructiile si baracamentele executate din lem;
- protectia antiacida (protectia la acizi) se aplica la diferite rezervoare sau alte obiecte a caror suprafata vine in contact cu substantele acide cum ar fi: acidul sulfuric, acidul clorhidric etc.);
- protectia la umezeala (protectia hidrofuga) se aplica la diferite suprafete precum tamplarie, balustrade exterioare din lemn, strasini etc., pentru a le feri de actiunea apei care poate provoca putrezitea materialului lemnos.
Estetica constructiilor
Rolul vopselelor in estetica constructiilor este unul destul de important care depinde si de tehnica aplicarii acestora pe suprafetele construite. Efectele de culoare si armonia dintre destinatia incaperilor si culoarea vopselei dau un aspect decorativ din cele mai frumoase si placute, satisfacand cerintele estetice atat ale interiorului cat si ale exteriorului cladirilor.
Igiena suprafetelor
Odata cu aplicarea stratului protector al vopselelor, indiferent pe ce suprafata, este intretinut suportul elementelor intr-o mai buna stare de igiena datorita obtinerii unor suprafete netede si continue. Aceste suprafete netede asigura o retinere scazuta a prafului si alte impuritati din aer, iar curatarea lor se face mai usor si mai bine.

Cum se aplica tencuiala decorativa pentru fatada?
Tencuiala decorativa este un material de finisaj […]
Mai mult…
Calculator necesar vopsea lavabila
Vopseaua lavabila este cel mai utilizat material de finisaj folosit […]
Mai mult…
Montaj trepte lemn pe beton
Scara din beton cu trepte placate cu placi de lemn ofera un aer […]
Mai mult…