• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Amenajari exterioareMobila din paleti pentru exterior

Mobila din paleti pentru exterior

17 August 2016, 13:41  |  Florin Badea  |  Amenajari exterioare
Mobila din paleti pentru exterior

Curtea si gradina unei locuinte sunt intotdeauna locurile cele mai potrivite pentru relaxare si distractie. Fie ca dati o petrecere in aer liber sau citesti o carte, mobilierul exterior, cum ar fi o masa sau o canapea, sunt tot timpul o necesitate. Pentru acest mobilier de gradina sau de terasa se poate cheltui o avere, aceasta datorita preturilor mari pentru astfel de accesorii. Aceste preturi sunt cu atat mai mari cu cat cautam sa achizitionam mobilier exterior elegant si durabil.

Daca va aflati in cautarea unor piese de mobilier pentru curtea si gradina dumneavoastra, fara a plati foarte mult pentru acestea, paletii din lemn sunt o optiune extraordinara pentru a realiza proiecte de acest gen la preturile cele mai reduse. Tot ce aveti nevoie sunt niste paleti si ingeniozitate.

Optiunile pentru utilizarea de paleti din lemn in decorul exterior prin confectionarea de mobilier din paleti sunt nelimitate. Incepand de la decorul terasei pana la amenajarea gradinii, mobila din paleti de lemn este ideala, adaptandu-se perfect in aceste medii de relaxare.

Mobila din paleti poate decora gradina cu un balansoar foarte util sau poate servi ca suport unor ghivece cu flori, precum si folosirea ca si ghiveci de flori. Pe terasa poate amenaja o canapea si o masa de cafea sau un pat pentru un moment de odihna in timpul zilei. In curte, din mobilier din paleti, se poate amenaja un loc de relaxare prin executarea de canapele, scaune si mese.

Inainte de a executa mobilier din paleti de lemn trebuie sa se tina cont de tipurile de paleti folosite. Acestia trebuie sa fie solizi, sa nu prezinte lemn putred, sa nu fie tratati cu substante toxice sau sa aibe scurgeri de astfel de substante pe suprafata lemnoasa, sa fie legati bine pentru a asigura o soliditate buna mobilierului.

De unde achizitionam paletii?

Achizitionarea paletilor se poate face foarte usor din centrele de colectare de acest gen, precum si din diferite depozite de marfa.

Alegerea paletilor

Deoarece paletii sunt folositi pentru a transporta o varietate de materiale acestia pot fi supusi la scurgeri de substante urat mirositoare sau toxice de foarte multe ori. Din acest motiv paletii destinati pentru a confectiona mobila din paleti trebuiesc atent selectionati. Prin urmare, prima regula in alegerea paletilor este de a verifica fiecare palet daca are ceva scurs pe el. Cel mai bine este sa se inlature orice palet care prezinta scurgeri de lichid, pete sau decolorari ciudate si sa se aleaga paleti curati, fara semne dubioase.

Dupa alegerea paletilor dupa aspectul fizic, pasul urmator este verificarea insemnelor, stampilelor, simbolurile stantate sau cuvintele gravate, de obicei pe partile laterale ale paletilor.

Pentru transportul intern, de cele mai multe ori paleti nu prezinta inscrisuri sau marcaje. In afara de logoul companiei, insemnele pe fetele laterale ale unui palet, inseamna ca paletul respectiv a fost transportat la nivel international. Impreuna cu cateva simboluri, abrevierea tarii de origine si un numar de inregistrare, exista si cateva insemne pe care trebuie sa le cunoasteti cand alegeti un astfel de palet. Cele mai importante marcaje de care sa tineti seama sunt:

    Inscriptii paleti
    Inscriptii paleti
  • HT: Tratat termic - acest tratament este practicat pentru uscare si distrugere a sporilor de ciuperci prin supunerea la temperaturi foarte mari timp de 30 minute. Paletii marcati cu acest simbol sunt netratati chimic si foarte sigur de folosit.;
  • DB: Lemn decojit - acest simbol arata ca paletul este confectionat din lemn lipsit de scoarta. Paletii marcati "DB" se pot folosi cu incredere;
  • MB: Bromura de metil - acest marcaj reprezinta tratamentul paletului impotriva ciupercilor, bromura de metil fiind un fungicid foarte puternic. Acest tip de palet nu este recomandat pentru mobila din paleti datorita toxicitati mari a substantei cu care a fost tratat;
  • EPAL: logoul Asociatiei Europene ptr. Paleti. Paleti marcati "EPAL" pot fi folositi cu incredere;
  • EUR: sunt paleti comercializati din Europa. Paleti marcati "EUR" nu sunt siguri daca nu prezinta si inscriptiile "EPAL" sau "UIC";
  • UIC: un marcaj mai nou ce reprezinta "Conceptul unei singure marci" si se gaseste pe paletii "EUR", acest tip de palet poate fi folosit cu incredere;
  • PALETII COLORATI: cel mai adesea un palet colorat ajuta la transportul de substante chimice, chiar daca acesta arata foarte bine trebuie evitat.

Pregatirea paletilor si confectionarea mobilierului

Dupa ce gasim si alegem paletii urmeaza finisarea acestora. Pentru ca acestia sunt neslefuiti, ei treuie sa primeasca o atentie foarte mare in acest sens prin slefuirea cu smilgher. Smilgherul il putem folosi manual, insa bine ar fi sa folositi o masinarie de slefuit cu smilgher. O solutie foarte buna este folosirea polizorului unghiular prin atasarea unui dispozitiv de slefuit.

Pentru ca mobila din paleti sa arate bine trebuie insistat foarte mult pe suprafetele exterioare vizibile.

Paleti in general au dimensiuni standard, ceea ce ne ajuta foarte mult pentru ai folosi uni langa altii sau suprapusi, nefiind necesare anumite actiuni de retusare.

Dimensiuni palet tip EUR
Dimensiunile unui palet EUR ( + mareste imaginea )

Debitarea acestora poate fi facuta foarte usor. Dupa ce am taiat paleti in segmentele necesare mobilierului pe care dorim sa-l construim, ansamblarea acestor parti se executa cu placute metalice fixate in holsuruburi.

Dupa ce mobila din paleti de lemn a fost ansamblata, urmeaza vopsirea acesteia in culorile dorite. Daca dorim culoarea naturala a lemnului, corpurile de mobila din paleti sunt lacuite cu un lac protector transparent.

Exemple de corpuri de mobilier din paleti de lemn:

  • canapele
  • fotolii
  • banci
  • mese
  • balansoare
  • paturi
  • rafturi
  • suporturi pentru flori
Mobila din paleti de lemn
Mobilier de gradina din paleti

Alte articole


Decoratiuni gradina din materiale reciclabile
(11 Martie 2016, 12:56)

Intretinere gazon: de la insamantare la cosire
(07 August 2016, 14:50)

Plantarea lalelelor
(27 Februarie 2016, 21:44)

Intretinerea de toamna a trandafirilor
(07 Octombrie 2017, 13:55)

Tunderea gardului viu
(12 August 2016, 21:36)

Categorii


Amenajari exterioare

Mobilier interior

Tipuri de case

Amenajari interioare

Alte categorii
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
© Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate