• (+40) 729 503 369

CAUTARE

DISTRIBUITI ACEASTA PAGINA

GESTIONARE ARTICOLE

Categorii
Arhiva
NEWSLETTER

ROMBADCONSTRUCT.RO

Este un mijloc de punere la dispozitie a unor servicii si informatii din domeniul constructiilor.
Rombadconstruct
Acasa » Tehnologii » Mobilier interiorMobila din lemn vs. mobila din PAL

Mobila din lemn vs. mobila din PAL

30 August 2016, 14:10  |  Florin Badea  |  Mobilier interior
Mobila din lemn vs. mobila din PAL

De multe ori suntem pusi in situatia cand trebuie sa cumparam o mobila pentru casa, pentru o anumita incapere sau un singur obiect de mobilier pentru a umple un anumit spatiu sau pur si simplu pentru a ne servi intr-o oarecare cauza. In fiecare situatie cel mai greu este sa alegem mobila datorita lipsei de cunoastere in acest domeniu. Daca avem bani suficienti sau fonduri reduse pentru astfel de cheltuieli tot nu scapam de indecizie.

Datorita faptului ca exista o varietate ampla de mobilier, elementul primordial de care trebuie sa tinem cont intr-o situatie de alegere a unui mobilier este materialul folosit la producerea acesteia. Din punct de vedere al acestuia mobilierul are la baza constructiei sale diferite materiale, insa cele mai cunoscute si mai des folosite sunt PAL-ul si lemnul masiv. In functie de aceste elemente de baza din care este construita mobila am venit in ajutorul dumneavoastra cu cateva avantaje si dezavantaje.

Mobila din lemn masiv

Avantaje

  • Soliditate. Cea mai importanta calitate a unui mobilier din lemn masiv este soliditatea acestuia. Datorita structurii lemnului natural, mobila din lemn prezinta o compozitie de baza foarte solida si cu capacitatea de a sustine greutati mari.
  • Originalitate. Aspectul natural al lemnului ofera mobilei un aspect unic in comparatie cu o mobila din PAL care foloseste imitatii ale lemnului.
  • Rezistenta. Mobila din lemn prezinta o rezistenta crescuta la factorii mecanici si umiditate.
  • Durata lunga de viata. Mobila din lemn masiv prezinta o durata de viata foarte lunga. Aceasta, daca este intretinuta corespunzator, poate fi transmisa din generatie in generatie.

Dezavantaje

  • Pret ridicat. Mobila din lemn o gasim de obicei cu preturi mari in comparatie cu o mobila din PAL. De multe ori acest aspect o face inaccesibila pentru persoanele cu un buget redus.
  • Mutarea si transportul dificile. Mutarea si transportul mobilei din lemn masiv sunt mult mai dificile fata de o mobila din PAL. Aceasta cauza se datoreaza soliditatii materialului din care este confectionata.
  • Intretinere speciala. Pentru ai mari durata de viata si ai mentine un aspect placut mobila din lemn trebuie intretinuta cu solutii speciale.
  • Executie la comanda costisitoare. Pentru o executie la comanda aceasta este greu de obtinut si cu preturi foarte mari.

Mobila din PAL

Avantaje

  • Acest tip de mobilier prezinta un pret foarte scazut in comparatie cu mobila de lemn, ajungand aproximativ la jumatate din pretul acesteia sau chiar mai putin.
  • Foile de PAL ce intra in compozitia mobilei sunt prevazute cu o foita laminata pe suprafata lor ce ofera o protectie mobilei si in primul rand un aspect placut. Acest strat de laminare este disponibil sub o varietate de modele si nuante de culori.
  • Posibilitatea de executie la comanda pentru o mobila din PAL este mult mai simpla, usor de executat si la un pret scazut.
  • Transportul si manevrabilitatea foarte usoara. Datorita greutatii reduse a PAL-ului mobilierul din acest material este foarte simplu de mutat dintr-o parte in alta sau de transportat in autovehicule, mai ales ca acesta ofera posibilitatea montarii si demontarii acestuia foarte usor.
  • Scaderea taierii padurilor. Pentru ca in urma procesului tehnologic de obtinere a PAL-ului nu raman deseuri, precum si faptul ca acesta este produs din deseuri de lemn, ajuta la reducerea exploatarii forestiere pe plan mondial.
  • Si nu in ultimul rand, o mobila din PAL permite schimbarea mai des a mobilierului din casa si tot odata a aspectului interior datorita pretului scazut al acesteia.

Dezavantaje

  • Rezistenta scazuta la factori mecanici. Mobila din PAL prezinta o rezistenta scazuta la factorii mecanici datorita densitatii scazute a materialului din care este confectionata.
  • Rezistenta scazuta la umezeala. Expunerea PAL-ului la umiditate ridicata produce umflarea si degradarea acestuia.
  • Rezistenta scazuta in timp. Datorita rezistentei scazute a PAL-ului la umiditate si la factori mecanici, mobila din PAL, in functie de destinatia ei, prezinta o rezistenta scazuta in timp (garantata de producatori aproximativ 2-4 ani).
  • PAL-ul nu este ecologic. In ciuda faptului ca producerea PAL-ului scade exploatarea padurilor, in timpul procesului tehnologic de fabricare a foilor de PAL se foloseste un liant pentru imbinarea deseurilor din lemn, acest liant este o substanta daunatoare mediului.
  • Aspect fals al lemnului. PAL-ul folosit pentru mobila prezinta de cele mai multe ori suprafete care imita lemnul, aceste suprafete ofera un aspect sintetic foarte usor de recunoscut ce da un aer de lipsa de originalitate.

Alte articole


5 sfaturi in alegerea unui mobilier de birou
(19 August 2016, 13:35)

Mobila din paleti pentru exterior
(17 August 2016, 13:41)

Decoratiuni gradina din materiale reciclabile
(11 Martie 2016, 12:56)

Design interior japonez
(09 August 2016, 21:48)

Combinatii de culori in designul interior
(21 August 2016, 12:27)

Categorii


Mobilier interior

Lucrari de finisaj

Electrice

Amenajari interioare

Alte categorii
inceputul paginii
Rombadconstruct.ro Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Preturi
       Lista preturi
       Calculator manopera
       Descriere lucrare
Tehnologii
       Categorii
       Dictionar constructii
Harta site
Arhiva
Blog Ultimele articole
Categorii
Galerie foto
Galerie video
Stiati ca…?
Top 10
Personalitati
Urmariti-ne pe:

Contact (+40) 729 503 369
@ florinbadea.contact@yahoo.com
Formular contact
Formular descriere lucrare
Newsletter
© Florin Badea. Toate drepturile rezervate | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate